IZHODIŠČE:  Gabrje  (400 m)

TURA:
 Tokrat se bomo povzpeli na najvišjo točko Gorjancev. Izlet na Trdinov vrh nas popelje v pravljično deželo Gorjancev. Redkokatero hribovje na Slovenskem ima tako bogato ljudsko izročilo in toliko izvirov zdravilne vode. Naša pot se prične pri enem izmed njih, izviru Gospodična. Žalik žene, vragi, čarovnice, škrati in ostala bitja, dobra in slaba, tu še živijo. Razgledne košenice pod vrhom gore v našo domišljijo kličejo plesoče vile. In ko se spuščamo skozi izjemen bukov pragozd si zlahka ustvarimo podobo gozda, prebivališča bajeslovnih bitij, ki na poti v labirint podzavesti skušajo pravljične junake.
Povzpeli se bomo do planinske koče pri izviru Gospodična, kjer bo osvežitev ter potem nadaljevali pot na vrh. Vrnitev na izhodišče ter obvezna osvežitev in vrnitev domov.
ODHOD: v soboto ob 6. uri zjutraj izpred železniške postaje na Ptuju
PRIHOD: v sobota v večernih urah

TEŽAVNOST:  lahka označen pot.

STROŠEK  IZLETA:  25 EUR (prevoz z avtobusom, če bo dovolj prijav ali pa s kombijem),

ROK PRIJAVE: torek, 9.10 2018 v pisarni PD PTUJ.
 Plačilo stroška izleta na TRR –ali v pisarni društva.

Obvezno ob prijavi navesti telefonsko številko (ob možnosti, da izlet odpade).

OPREMA: Potrebna je oprema za sredogorje (dobri planinski čevlji, obvezna zaščita proti soncu in dežju, sončna očala, pohodne palice, hrana, voda,….). Ne pozabiti na veljavni osebni dokument (če bi nas želeli na vrhu legitimirati), izkaznico PZS. Hrana ali kak priboljšek iz nahrbtnika. Lahko pa se okrepčamo v koči.

IZLET VODI IN ORGANIZIRA: Jože DAJNKO s sovodniki

INFORMACIJE : na sedežu Planinskega društva in pa pri vodji izleta tel. 040 754 499.