Ptujski planinci vas tokrat vabimo na pohod po evropski pešpoti E6 od Jevnice do Grosuplja, ki poteka v okviru srečanja in druženja evropohodnikov v Sloveniji. Z željo, da se skupaj sprehodimo po enem od najlepših delov E6 in srečamo prijatelje z evropohodov vas vabimo na prijetno druženje po predalpskem svetu Osrednjeslovenske regije.

 

Udeleženci izleta po E6 SLO se zberemo v petek, 25. maja 2018 ob 6.00 uri na parkirišču pred Gostiščem Pri Tonetu, Zadružni trg. Popeljali se bomo do Jevnice, kjer bo pričetek pohoda. Pot nas bo vodila najprej do planinskega doma na Jančah, kjer hranijo žig E6. Nato bomo pot nadaljevali do Velikega Trebeljevega, kjer bo počitek. Sledil bo še pohod čez Kucelj v Grosuplje, kjer bomo zaključili z našo hojo. Proti večeru se bomo vrnili nazaj v Ptuj.

Opremite se planinsko (lahki planinski čevlji, vetrovka, nahrbtnik).

Hrana iz nahrbtnika oziroma jo bo možno dobiti ob postankih.

Stroški planinskega izleta po E6 SLO znašajo 15 EUR. Doplačilo za vlak Grosuplje – Jevnica je 2,40 EUR, direktno na vlaku. V kolikor nas bodo prepeljali gozdarji doplačilo odpade.

Prijave z vplačili sprejemamo v pisarni PD Ptuj, Dravska ulica 18, telefon 02/777 15 11 vsak torek med 14. in 16. uro ter petek med 17. in 19. uro, do torka, 22. maja 2018.

Pojdite z nami na pohod po E6 SLO in odkrijte lepote Posavskega hribovja.

Vodil bom Uroš Vidovič