Približuje se čas pomladi in dnevi postajajo vse daljši. V Slovenski Istri in ob Severnem Jadranu, pa so pomladni dnevi še bolj izraziti, saj območje obliva toplina, ki jo zagotavlja morje. Zato so pohodi toliko bolj prijetni, saj se nam odpirajo obširni pogledi po slovenski in italijanski obali ter seveda do Alp. Hoja med oljčnimi nasadi in kamnitimi ograjami je nekaj posebnega. Če upoštevamo še pristno kraško hrano je idila popolna. Zatorej vas vabimo, da se nam pridružite na našem potepanju po Tržaškem Krasu in obali Tržaškega zaliva in spoznate skrite kotičke v okolici Trsta.

Udeleženci izleta se zberemo v soboto, 3. marca 2018 ob 6.00 uri na železniški postaji Ptuj. Odpeljali se bomo mimo Ljubljane do kraške vasice Repentabor, od koder bomo pot nadaljevali peš po planinski poti skozi vas Repen, ki se ponaša z gradom Tabor. Iz Repna se bomo povzpeli na najvišji vrh Tržaškega krasa, 546 metrov visoki Volnik/Monte Lanaro. Z vrha Volnika kjer stoji razgledni stolp, se odpira prekrasen pogled na Tržaški zaliv in Kras. Seveda  se bomo ustavili v kakšni tipični kraški gostilni, možno pa si bo ogledati tudi znamenitosti Repentabora. Pot bomo nadaljevali v Strunjan, kjer bomo prenočili v Hotelu Salinera. Po večerji pa vas po želji vabimo še na sprehod skozi Fieso do Pirana.

V nedeljo se bomo po zajtrku odpravili do Sesljana od koder se bomo podali po znameniti Rilkejevi poti do gradu Devin, če nam bo čas omogočal pa še do izvira reke Timav. Nato se bomo odpeljali do obeliska v bližini Opčin, od koder bomo planinarili nad mestom Trst. Pot nas bo vodila čez vrh z lepim imenom Maj do trga Oberdan v središču mesta. Nazaj na Opčine se bomo peljali z znamenitim openskim tramvajem. V Ptuj se bomo vrnili do 19.30 ure.

Opremite se planinsko za sredogorje (planinski čevlji, nahrbtnik, rezervna obleka) in vremenu primerno. Hotel Salinera ima pokriti bazen zato ne pozabite kopalk. Ker bomo hodili po Italiji ne pozabite na osebni dokument.

Hrana iz nahrbtnika, v gostilni in hotelu Salinera.

Strošek izleta znaša 73 EUR.

Prijave z vplačili sprejemamo do torka, 27.02.2018 v društveni pisarni, Dravska ulica 18, vsak torek med 14. in16. in petek med 17. in 19. uro oziroma do zasedbe prostih mest. Ob prijavi se vplača akontacija 30 EUR, preostanek pa najkasneje do 1.03.2018.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.