Sreda, 26. september 2018

Ljubitelji narave in pohodništva, vabimo vas na jesenski sprehod po Martinovi poti. Podali se bomo v slikovito pokrajino Slovenskih goric ter spoznali nov kotiček naše prelepe dežele. Po zaključku pohoda se bomo v središču Maribora udeležili tretje predstavitve projekta New Pilgrim Age, kjer nam bodo predstavniki projektnih partnerjev predstavili nove vidike pohodništva in romanj s poudarkom na kulturni dediščini. Vabimo tudi vas, da se nam pridružite in storite nekaj za svoje zdravje in dobro počutje. Pot nam bo vzela skupno 3 ure hoda.

Udeleženci izleta se zberemo v sreda, 26. septembra 2018 ob 10.15 uri na železniški postaji Ptuj (odhod vlaka ob 10.36 uri). Možnost vstopa v vlak na Hajdini (10.39) ali Kidričevem (10.45).Popeljali se bomo do Maribora, od koder nas bo pot vodila po Martinovi poti mimo Treh ribnikov in Vinarje do Kamnice, kjer si bomo ogledali eno izmed najbolj znamenitih baročnih cerkva v Sloveniji. Pot nas bo nato vodila po Martinovi poti ob reki Dravi nazaj v središče Maribora, kjer bo ob 16. uri v Vetrinjskem dvoru predstavitev projekta New Pilgrim Age in prikaz aktivnosti iz mest ostalih partnerjev v projektu. Po predstavitvi bo pogostitev. Sledila bo vrnitev nazaj v Ptuj, Hajdino ali Kidričevo, kamor bomo prispeli do 19.24 ure. V kolikor se nam na pohodu ne morete pridružiti, vas vabimo samo na predstavitev projekta v Vetrinjskem dvoru, Vetrinjska ulica 30, Maribor.

Opremite se pohodno za lažje poti (pohodni čevlji, topla obleka, nahrbtnik) in vremenu primerno.

Hrana iz nahrbtnika in po predstavitvi.

Prispevek pohodnika za prevoz znaša 6 EUR.

Prijave z vplačili sprejemamo do petka, 21. septembra 2018 v pisarni PD Ptuj, Dravska ulica 18, Ptuj, tel. 02/777 15 11.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.