Sobota, 21. in nedelja, 22. oktober 2017

Pot nas bo tokrat vodila v zahodni del Slovenije, kjer bomo najprej planinarili po Krasu. Podali se bomo po Kosovelovi poti od Sežane do Tomaja in prvi dan zaključili ob slovenski obali. V nedeljo nas bo pot vodila v Goriška Brda, kjer bomo planinarili po novi pohodniški poti z imenom Alpe Adria Trail. Pot vodi med vinogradi skozi vasice Goriških Brd do Grediča, kjer snemajo priljubljeno serijo Ena žlahtna štorija. Odpirajo pa se obširni razgledi na Furlansko nižino in Jadransko morje proti jugu ter Alpe na severu. Sprehodili se bomo med ''kulisami'' Ene žlahtne štorije in spoznali nov kotiček Slovenije.
 
Udeleženci izleta v Goriška Brda, Slovensko Istro in na Kras se zberemo v soboto, 21. oktobra 2017 ob 6.00 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo odpeljali mimo Ljubljane (odhod ob 7.45 uri na izvozu iz severne obvoznice na Celovško cesto) do Sežane. Planinarili bomo po Kosovelovi poti, ki se med kraškimi vasicami vije proti Tomaju. Pot, ki jo je večkrat prehodil pesnik Srečko Kosovel, se vije med vinogradi, sadovnjaki in po kraški gmajni. Skupno nam bo ta pot vzela 3 do 4 ure hoda. Popoldan se bomo podali na Obalo. Nastanili se bomo v hotelu Salinera v Strunjanu. Zvečer nas čaka razvajanje v wellnessu z morsko vodo in prijetno planinsko druženje.

V nedeljo se bomo po zajtrku odpravili med griče Goriških Brd. Jesenski čas je najlepši, saj se vinogradi že obarvajo v zlatorumene in vinsko rdeče barve. Obiskali bomo tudi vasico Ceglo, kjer že tretjo sezono snemajo priljubljeno serijo Ena žlahtna štorija. Popoldan pa sledi vrnitev nazaj proti Ptuju.

Opremite se planinsko za sredogorje (planinski čevlji, nahrbtnik, rezervna obleka) in vremenu primerno.
 
Hrana v hotelu in iz nahrbtnika.

Strošek izleta znaša 72 EUR. Ob prijavi se vplača 30 EUR akontacije.


Prijave z vplačili sprejemamo v pisarni PD Ptuj do 10. oktobra 2017 oziroma do zasedbe prostih mest. Več informacij v pisarni PD Ptuj. Ne pozabite na osebni dokument.


Vodil bom Uroš Vidovič s sovodniki.