Nedelja, 21. oktober 2018

Ptujski planinci vas tokrat vabimo na jesenski izlet po Ormoški planinski poti ter delu E7. Podali se bomo v slikovito pokrajino Jeruzalemsko – ormoških goric. Poleg prijetne hoje med katero bomo nabrali kostanje, bomo naš izlet popestrili z obiskom rojstne hiše Stanka Vraza in s kostanjevim piknikom pri teti Marti v Cerovcu. Vabimo tudi vas, da se nam pridružite in z nami uživate oktobrsko nedeljo. Pot je nezahtevna in nam bo vzela okoli 4,5 ure hoda.

Udeleženci izleta se zberemo v nedeljo, 21. oktobra 2018 ob 7.30 uri na železniški postaji Ptuj, odhod vlaka ob 7.45 uri (možnost odhoda iz ž.p. Kidričevo ob 7.36 in Hajdina ob 7.41) od koder se bomo popeljali do Mekotnjaka. Po prelepi slovenjegoriški pokrajini, nas bo pot vodila na Jeruzalem in naprej na Cerovec, do priključka na Ormoško planinsko pot. Pot nas bo nato vodila do turistične kmetije Pri teti Marti, kjer si bomo privoščili planinski kostanjev piknik in poskusili domače dobrote, ki jih izvrstno pripravlja naša planinka teta Marta. Sledila bo pot čez Svetinje proti eni od železniških postaj, odvisno od našega počutja in želje po hoji. Popoldan bomo ponovno vstopili na vlak in se ob 17.49 uri vrnili nazaj v Ptuj (Hajdina 17.53 in Kidričevo 17.58).

Opremite se planinsko za lažje poti (planinski čevlji, pokrivalo, nahrbtnik) in vremenu primerno.

Hrana iz nahrbtnika in ob poti ter seveda pečeni kostanji na pikniku.

Strošek izleta znaša 7,90 EUR.

Prijave z vplačili sprejemamo do torka, 16. oktobra 2018 v pisarni PD Ptuj, Dravska ulica 18, Ptuj. Priporočamo plačilo preko TRR PD Ptuj.

Vodil bom Uroš Vidovičs sovodniki.