Istra sodi med najlepše pokrajine v Evropi. Njena lega ob Jadranskem morju in hribovita notranjost so kot nalašč za planinarjenje in kolesarjenje. Pohodnike bo pot vodila po Slovenski planinski poti na Slavnik in na Tinjan, kolesarje pa prvi dan po Krasu skozi Lipico in Trst do Kopra ter naprej do Strunjana, drugi dan pa po Slovenski Istri.

Udeleženci izleta v Slovensko Istro se zberemo v soboto, 12. maja 2018 ob 6.00 uri na železniški postaji Ptuj (odhod avtobusa iz Brezja pri Mariboru ob 5.20 uri), od koder se bomo odpeljali mimo Ljubljane (odhod ob 7.45 uri na izvozu iz severne obvoznice na Celovško cesto) do Podgorja od koder se bomo podali po Slovenski planinski poti na Slavnik. Kolesarje bo pot vodila iz Divače skozi Lipico v Trst. Čez Škofije se bomo nato podali proti morju ter po kolesarski poti imenovani Parenzana – Pot prijateljstva in zdravja naprej proti Kopru. Prvi dan bomo kolesarili 3 – 4 ure in kolesarjenje zaključili v Strunjanu. Nastanili se bomo v hotelu Salinera v Strunjanu. Zvečer nas čaka razvajanje v wellnessu z morsko vodo in prijetno planinsko druženje.

V nedeljo se bomo po zajtrku podali do Škofij in naprej na Tinjan. Kolesarji se bomo podali po Obali in Slovenski Istri. Skupno nam bo ta pot vzela 3 ure. Popoldan pa sledi skupna vrnitev nazaj proti Ptuju.

Opremite se planinsko za hojo in ustrezno za kolesarjenje. Priporočamo normalno kolo z gumami za makadam. Obvezna je kolesarska čelada.

Hrana v hotelu in iz nahrbtnika.

Strošek izleta znaša 72 EUR. Ob prijavi se vplača 30 EUR akontacije.

 

Prijave z vplačili sprejemamo v pisarni PD Ptuj do 5. maja 2018 oziroma do zasedbe 15 prostih mest za kolesarje in 21 prostih mest za pohodnike. V primeru premajhnega števila prijav za avtobus, se bomo na izlet odpravili z vlakom IC Pohorje. Več informacij v pisarni PD Ptuj.

Vodil bom Uroš Vidovič s sovodniki.