Vršačke Planine in kanjon reke Nere

Lani smo skupaj obiskali naše planinske prijatelje v Srbiji oziroma Sokobanji in uživali v pohodih po zanimivih planinskih poteh ter gostoljubju tamkajšnjih planincev. Na povabilo srbskih planincev pa se letos ponovno podajamo novim dogodivščinam naproti. Najprej nas bo pot vodila po Moslovački gori, ki se nahaja v Slavoniji. Nato pa se bomo podali v Vršac, kjer bomo poleg pohoda po Vršački planini letos odšli še v kanjon reke Nere v sosednji Romuniji. Ljubitelji pestrega preživljanja planinskih izletov, prijetne družbe ter srbske gostoljubnosti vabimo vas, da se nam pridružite na planinarjenju po Vojvodini in Romuniji.

Sobota, 14. april 2018

Udeleženci tridnevnega planinarjenja po Vojvodini in Romuniji se zberemo ob 4.30 uri na železniški postaji Ptuj. S posebnim avtobusom (TV, WC, klima) se bomo popeljali čez mejni prehod Gruškovje mimo Zagreba do Popovače, kjer bomo planinarili po Moslovački gori, ki spada med panonske osamelce. Med hojo bomo uživali v razgledih na slavonske in bosanske planine. Pot nas bo nato vodila skozi Pančevo v Vršac, kjer se bomo nastanili v Hotelu Srbija. Sledila bo večerja, nato pa planinski družabni večer s srbskimi gostitelji.

Nedelja, 15.april 2018

Po okusnem zajtrku in jutranji kavici se bomo podali v sosednjo Romunijo. Čez mejni prehod Kaludjerovo se bomo popeljali do vasice Sasca Romana, od koder bomo pričeli naš pohod po kanjonu reke Nere. Kanjon slovi po številnih slapovih in lepo ohranjenem naravnem okolju. Popoldan se bomo vrnili nazaj v Vršac. Dan bomo zaključili z večerjo in še kaj.

Ponedeljek, 16. april 2018

Zajtrk nam bo dal energijo za pohod na najvišji vrh Vojvodine in sicer 642 metrov visoki Gudurički vrh. Po pohodu si bomo privoščili okusno kosilo z lokalnimi specialitetami, nato pa nas bo pot vodila nazaj proti Sloveniji.

Opremite se vsakdanje za vožnje ter planinsko za pohode (planinski čevlji, vetrovka, nahrbtnik).

Strošek tridnevnegaplaninarjenja po Vojvodini in Romuniji znaša 136,00 EUR.

Prijave in vplačila sprejemamo v pisarni PD Ptuj, Dravska ulica 18, vsak torek med 14. in 16. uro ter petek med 17. in 19. uro do petka, 16. marca 2018 oziroma do zasedbe prostih mest v busu. Akontacija ob prijavi 60,00 EUR, preostanek pa najkasneje do 2. aprila.Informacije na 777 15 11 (PD Ptuj).Priporočamo plačilo na TRR: 04202-0000493764 pri NKBM, sklic 2018-2.

Pojdite z nami in odkrijte lepote Vršačkih planin in kanjona reke Nere v Romuniji.

Vodil vas bom Uroš Vidovič s sovodniki.