Ptujski planinci vas vabimo na planinske poti in vrhove Moravskega krasa na jugu Češke. Pokrajino krasijo obširni gozdovi in reke nad katerimi se dvigajo pravljični gradovi čeških rodbin. Letos smo pripravili nov program, saj se bomo med našim planinarjenjem iz mesta Bratislava povzpeli po evropski pešpoti na vrh Kamzik v Malih Karpatih, v Češki pa na hrib Bukovec in prehodili najlepši del Moravskega krasa.

Udeleženci planinarjenja se zberemo v soboto, 2. junija 2018 ob 5.40 uri na železniški postaji Ptuj, (odhod avtobusa iz Poljčan ob 4.50 uri in Slovenske Bistrice ob 5.10 uri) od koder se bomo popeljali skozi Szombathely in Bratislavo do mesta Blansko. Prvi dan se bomo najprej ustavili v glavnem mestu Slovaške, Bratislavi in planinarili po hribovju Mali Karpati. Povzpeli se bomo na vrh Kamzik (436 m), kjer stoji mogočen stolp z razgledno ploščadjo. Nato pa se bomo podali še do znamenitega gradu Devin. Sledila bo vožnja v mestece Černa Hora, kjer se bomo nastanili v Hotelu Sladovna**** v dvoposteljnih sobah in dan zaključili z večerjo. Hotel Sladovna je nekaj posebnega, saj je sestavni del najstarejše še delujoče pivovarne na Češkem, kjer tradicija varjenja piva sega v leto 1299. V hotelu je pivovarski muzej, wellnes ter direktna povezava pivnice s pivovarno!!!

V nedeljo nas bo pričakal okusen zajtrk, nato nas bo pot vodila na območje Moravskega krasa nad mestom Blansko. Planinarili bomo iz kraja Sloup mimo svetovno znanih kraških jam Macocha in Punkevni jaskina. Po prijetnem planinskem dnevu nam bo zagotovo prijala večerja in še kakšen skok v bazen, seveda napolnjen z vodo, da ne bo kakšne pomote.

V ponedeljek nas bo pot po zajtrku vodila do vasi Milonice, kjer bomo planinarili na hrib Bukovec. Čez Horice se bomo spustili v Šebrov. Pot nas bo nato vodila nazaj proti Bratislavi, kjer bomo obiskali tromejo med Avstrijo, Slovaško in Madžarsko. Ob povratku proti domu pa se bomo tradicionalno ustavili v Prekmurju. V Ptuj in Poljčane se bomo vrnili v večernih urah.

Opremite se planinsko (planinski čevlji, topla obleka, nahrbtnik) in vremenu primerno.

Hrana iz nahrbtnika in v hotelu.

Strošek planinarjenja po Moravskem krasu in Malih Karpatih znaša 126 EUR. Vse dodatne informacije v pisarni PD Ptuj.

Prijave z vplačili sprejemamo v društveni pisarni do torka, 15. maja 2018 oziroma do zasedbe prostih mest izleta. Ob prijavi vplačate 60 EUR akontacije, preostanek pa do 25.5.2018.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.