Sobota, 13. oktobra 2018

Udeleženci planinarjenja po Alzaciji se zberemo ob 3.00 uri na železniški postaji Ptuj. Popeljali se bomo mimo Gradca, Salzburga in Stutgarta, v mestece Niederbronn Les Bains v Alzaciji, kjer nas bo pričakala dobrodošlica francoskih planincev. Nastanili se bomo v Grand Hotelu Filippe****, nato pa krenili na krajši spoznavni pohod na območju razvalin gradu Wasenbourg, od koder se odpira lep razgled na dolino Rena. Sledila bo večerja v restavraciji Coq Blanc in sladko spanje.

Nedelja, 14. oktobra 2018

Po zajtrku in jutranji kavici se bomo podali na območje Obersteinbacha, kjer bomo planinarili. Vmes se bomo ustavili na kmetiji Chevreire in poizkusili dobrote iz kozjega mleka. Popoldan se bomo vrnili nazaj v Niederbron. Sledila bo večerja s prijetnim planinskim druženjem.

Ponedeljek, 15. oktobra 2018

Zajtrk nam bo dal energijo za odkrivanje lepot Dahner Felsenlanda v sosednji Nemčiji. Pot nas bo vodila po zvezni deželi Rheinland – Pfalz (Porenje – Pfalška). Popoldan bo sledil povratek proti Niederbronu les Bains. Zvečer pa se bo prilegla večerja.

Torek, 16. oktobra 2018

Po zajtrku v hotelu se bomo podali na planinarjenje po območju La Petite Piere v dolini Graufthal. Po vrnitvi v Niederbron se bomo odpravili do planinske koče Wintersberg. Večerjo nam bodo tudi letos pripravil planinski prijatelj iz Club Vosgiana. Nočitev v Grand Hotelu Filippe.

Sreda, 17, oktobra 2018

Dan bomo začeli z zajtrkom v hotelu, nato pa nas bo pot vodila na območje Colmara. Skupaj s prijaznimi planinci iz Colmara bomo planinarili po eni od njihovih markiranih poti. Sledilo bo kosilo v kraju Saint Hippolyte. Popoldan pa nas bo pot vodila nazaj proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v zgodnjih četrtkovih jutranjih urah.

Opremite se planinsko za lažje poti in vremenu primerno. Ne pozabite veljavni dokument.

Strošek potovanja in planinarjenja po Franciji znaša 439 EUR.

Prijave in vplačila sprejemamo v pisarni PD Ptuj, Dravska ulica 18, vsak torek med 14. in 16. uro ter petek med 17. in 19. uro do torka, 21. avgusta 2018 oziroma do zasedbe prostih mest izleta. Akontacija ob prijavi 120,00 EUR, preostanek pa najkasneje do 3. oktobra. Vse ostale podrobnejše informacije na 777 15 11 (PD Ptuj).Priporočamo plačilo na TRR: 04202-0000493764 pri NKBM, sklic 2018-16. V primeru dovolj prijav bomo potovali z avtobusom, sicer pa z udobnimi kombiji.

Pojdite z nami in odkrijte lepote Alzacije, kot nam jih bodo predstavili francoski planinski prijatelji.

Vodil vas bom Uroš Vidovič s sovodniki.