sobota 20. oktober 2018

Prisrčno vabljeni na planinski izlet za vse generacije, kjer je tempo hoje prilagojen otrokom, zato se je teh izletov prijelo ime »družinski«. Na našem jesenskem potepanju se podajamo na Notranjsko, kjer bomo poskušali najti čarovnice z njihovo mamo Uršulo, ki na pustnem karnevalu vsako leto strašijo po Cerknici.

Odpravljamo se na goro čarovnic, Slivnico nad Cerknico (1114 m), s katere se nam v tem letnem času ponuja zares veličasten pogled na največje slovensko jezero – presihajoče Cerkniško jezero, ki je sedaj najbolj napolnjeno z vodo, zato ga bomo uzrli v vsej njegovi veličini. Poleti jezera sploh ni, ker presahne. Mimogrede bomo na vrhu Slivnice poiskali čisto pravo čarovniško jamo, v kateri prebivajo čarovnice,…mogoče celo katero srečamo…

Peljali se bomo po avtocesti do Unca, nato čez Rakek do Cerknice, od koder bomo pot po zložni poti, ki je večinoma odprta in poteka po travnikih, nadaljevali na vrh Slivnice, do koder je približno 1 uro in pol hoje, za nas verjetno nekoliko več. Vrnitev bo po isti poti. Po želji udeležencev se ob povratku lahko sprehodimo po samem centru Cerknice in si ogledamo znano karnevalsko mestece ali pa se zapeljemo do Cerkniškega jezera.

V primeru sončnega vremena je za otroke zaželjena zaščita oziroma pokrivalo proti soncu zaradi odprtosti poti. Na vrhu stoji Dom na Slivnici z gostinsko ponudbo.

Zberemo se ob 7.00 uri zjutraj na parkirišču pred banko in trgovino na Bregu na Ptuju (na desni strani obnovljenega mosta čez Dravo ob rondojih) ali se dobimo ob 9.30 uri na počivališču Lom na primorski avtocesti (motel ob avtocesti med Vrhniko in Postojno). Glede na dolžino vožnje je priporočljiva vinjeta in vožnja po avtocesti, kajti peljemo se do odcepa za Unec pred Postojno. Vrnitev na Ptuj je predvidena do 20.ure.

Prispevek za izlet znaša 4,00 EUR za odrasle in 2,50 EUR za otroke.

Prijava na izlet in plačilo je možno najkasneje do petka 19.10.2018 v času uradnih ur ob torkih med 14. in 16. uro ter ob petkih med 17. in 19. uro na Planinskem društvu Ptuj ali na TRR društva št. 04202-0000493764 s sklicem: koda namena: OTHR, namen Slivnica CEGR, sklic SI00 20102018 pri NKBM.

Ob prijavi prosim navedite kontaktno mobitel številko, na katero ste dosegljivi.

Prijave na izlet so možne za člane Planinske zveze Slovenije s plačano planinsko članarino za leto 2018.

Več informacij na št. 041/465-173 ali This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. pri vodji izleta.

Izlet vodim Tadeja Radek, vodnica PZS s sovodniki PD Ptuj