Planinsko društvo Ptuj organizira, 26.05.2018, tradicionalni, 26.pohod po Haloški planinski poti.

Start bo na prostoru pred staro šolo (športno igrišče) v Narapljah med 7.30 in 9.00 uro. Pohodnike bodo izpred železniške postaje Ptuj vozili posebni avtobusi 7.00, 7.30  in 8.10 uri (možnost dostopa z mestnim avtobusom, ki vozi iz Term Ptuj).

Pohod bo potekal po markirani poti med vinogradi, kjer pridelujejo vrhunska haloška vina, in po grebenih s čudovitim razgledom. Pohod bo trajal cca. 6 ur s postanki na vmesnih kontrolah, kjer bo poskrbljeno za pestro gostinsko ponudbo. Start pohoda je v Narapljah (stara šola), cilj pa pri Gostišču ob Ribniku v Podlehniku. Vmesne kontrole so  pri umetniku Jurteli, Janški vrh (KT 1), pri Anici Rodošek na Janškem Vrhu (KT2), pri Svenšku v Dežnem (KT3) in pri viničarskem muzeju na Gorci (KT4).
Na cilju, ob podlehniškem ribniku, bo ob 14.15 uri slovesen zaključek pohoda s kulturnim programom, podelitvijo bronastih, srebrnih in zlatih značk ter diplom za 10 x prehojeno pot.

Na cilju bo poskrbljeno za hrano in pijačo.

S parkirišča pod ribnikom, bo vozil posebni avtobus do Ptuja. Start prvega je ob 16.00 uri.

Startnina znaša: 12 € (prevoz, čaj, topla malica) ali 8 € (čaj, topla malica)

Pohod bo organiziran ob vsakem vremenu.  Organizatorji pohoda si pridržujemo pravico, da v primeru izredno slabega vremena spremenimo urnik odhodov avtobusov, ki bodo peljali pohodnike na Ptuj.
 Za podrobnejše informacije in najave večjih skupin pokličite na telefon: 02  777 15 11 (PD Ptuj) v torek med 14.00 in 16.00 uro ter v petek med 17.00 in 19.00 uro ali pa si oglejte našo spletno stran. Večje skupine naj napovejo svoj prihod.
Lep planinski pozdrav in nasvidenje na 27. pohodu po Haloški planinski poti!


Vljudno vabljeni!
Planinsko društvo Ptuj

 

Zloženka